söndag 22 maj 2011

Coronet 32 Deepsea - Renovering IV

Nu börjar faktiskt akterdäcks montaget ta form!... :o)


Sakta men säkert börjar man nu kunna skönja det ljuvligt vackra akterdäck som håller på att växa fram efter en djävulskt massa arbetstimmar!... Och jag kan bara säga så här... Det känns RIKTIGT skönt!... ;o)






Har inte räknat hur många timmar... Och egentligen inte heller hur många tusenlappar som seglat i väg bara gällande akterdäcket!... Men i princip spelar inte det någon roll!... ;o) För när man sitter där på den högglans lackade svart nåtade teak-däcket i de nya möblerna så är det värt vart endaste öre & arbetstimme!... ;o)))






Har man dessutom förmånen att då ha något extra smarrigt i glaset och solen samtidigt skiner så är det ändå mera värt det!... ;o)))


Har fortfarande ett gäng timmar kvar innan det är helt färdigt... Men kan nu skönja slutet... Men bara på akterdäcks projektet!... Har mycket kvar i övrigt!... Närmast blir att sätta i ny kyl... Och har där nu efter mycket velande bestämt mig!... Det blir en Isotherm 85 litrare med ASU... Den har en medelförbrukning på 0,6 Ah... Och den som nu sitter där drar ca 5,0 Ah konstant!... Det blir alltså viss skillnad i förbrukning!... ;o)






Sen väljer jag ju som sagt också modellen med ASU som alltså känner av när motorerna/generatorerna går och laddar... Och som då alltså skickar på fullt pulver 5,0 Ah och fryser ner ett inbyggt gel/frys batteri som den sen i förstahand hämtar kylan ifrån när man lagt till och vridit av järnspisarna!... Och när gelkylan sen är slut så underhållskyler den då med en förbrukning på 0,6 Ah... GRYMT BRA!... Satte i ett sådant i förra båten också (26:a Family)... Så jag vet att det funkar... :o)


Har ju även beställt nytt kapell av Kristinas Kapellverkstad som hon kommer och börjar tillverka nu inom de närmaste veckorna... Ska bli underbart mysigt med ett nytt fint istället för det originalkapell som sitter på i dag!...


Sen hände en lite mindre kul grej i klubben i helgen också!...


Vi hade nämligen inbrott i ett antal båtar!... JÄVLA SLÖDDER SNORUNGAR!... Båten närmast mig råkade värst ut... För den bröt dom sönder tändningslåset på och försökte alltså sno hela båten som är en Fjord 725... Medans dom andra runt omkring klarade sig med öppna kapell och förmodligen bara genomletade... Men vår Zamba fick vara ifred!... TACK!... Hade nämligen en rad dyra verktyg i båten eftersom jag håller på och jobbar där!...


Tror/hoppas också att Zamba är lite för fet för snorungar att stjäla... Tror också att dom backar när det är dubbla motorer... Är ju förbannat svårt att köra 7 ton med dubbelmontage om man inte är van!...






Men har i alla fall nu bestämt mig för att sätta i LARM... Och det är ju inte bara bra i klubben... Utan också när man ligger i gästhamn och där lämnar båten för promenader/middag eller vad det nu kan vara...






Hittade ett larm som jag till 99% har bestämt mig för att köpa... Det är ett företag som heter "Viking Larm" som säljer det... Och det verkar jäkligt vettigt!... Inte minst för att alla sensorer är trådlösa... Slipper en förbannad massa kabel dragning... Sen har det dessutom GSM larm till telefonen... Gaslarm... & Brandvarnare... "Honom ska vi ha".... Som dom säger i ferdinand filmen... ;o)






Det kostar visserligen 2.200 :- Men är lite pengar om man får den semester laddade båten länsad... Kommer t ex säkert ha bara whisky lastad för 4-5 storsedlar... Och sen all övrig fermenterad dryck som brukar finnas i baren... ;o) Och så klart även lös elektronik som gps/plotter... dator... o,s,v... Så tar man det i beaktning så är 2.200 :- jäkligt billigt!... ;o) Och vad spelar det föresten för roll i den "allmänna" konkursen!... ;o)


Kl 05.30 i morgon ringer klockan... Så nu är det bara att tippaomkull och rulla ner ögonlocken!... ;o)


Over and Out!... ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar