lördag 16 juli 2011

Sommar & Sol

Vi har ju fortfarande semester... Och det är underbart skönt!... ;o)






Vi var ju ute på sjön några dagar med vår Zamba!... Jätte mysigt!... Och allt funkade kanon bra... "nästan" inte minsta strul med någonting... ;o) Det enda som strulade var fjärrkontrollen till ankarspelet som slutade funka... Men känns som ett "lyxproblem" eftersom man även kan köra spelet via den fasta manöverpanelen... Dessutom funkar fjärren nu igen efter batteribyte!... ;o)






Vi har ju bestämt oss för att vara kvar i Mälaren i år... Och tuffade runt lite i Sthlm på sötvattensidan denna 5 dagars resa... Sen drog vi oss lite sakta och fint tillbaka hemåt via "Långtarmen"... Och lade oss sista natten i "Köpenhamnsviken"... Och grillade så klart lite mer på det nya grillbordet på fördeck!... ;o)






Vi började ju veckan med att tanka upp Zamba... Och vi fick i 540 liter... Så nu är vi fulltankade med totalt 700 pannor igen!... "Bara å åk"... ;o) Var ju också lite kul när vi räknat ut bränsle åtgången gentemot distansen vi kört sen förra tankningen och kom fram till att vi faktiskt kör denna 10 m långa och  7 ton tunga båt med en medel förbrukning på 2 liter/distans (Distans/nm = 1852 m) Och det tycker jag faktiskt är "väldigt lite"... :o) Kanon bra!...






Men jämför man med att transportera sig med bil på land är det ju kanske inte riktigt lika spännande då vår förbrukning blir ca 10.6 liter för 10 km... :o) Men det går ju heller inte att jämföra över huvud taget... Så mycket mysigare att åka på sjön!... ;o)


Hade ju också gummibåten med oss denna gång... Och det var verkligen mysigt att kunna dra ut och fiska lite med den... Hade också nytta av den när jag 2 av kvällarna rodde ut med ett ankare till...






Nu är vi hemma några dagar... Men sen drar vi ut igen och glider omkring lite... Denna gång nedåt Enköping... Får ev, denna gång sällskap av lite andra båtkompisar... :o)


Ha en "SUPERSKÖN" Sommar och semester nu allihopa!... :o)


Over and Out!... ;o)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar